Bebek ve Kadın Doğum Cihazları

Tıbbi cihazlardan, tıbbi cihaz sarf malzemelerine her türlü medikal ürün ve malzeme uluslararası iletişim ağımız sayesinde hızlı bir şekilde tedarik edilmektedir.

Albarakat olarak yerel üreticiyi, global müşteri ile buluşturarak güven odaklı kurumsal bir süreç sağlıyoruz.

Radyan Isıtıcı Nedir?

Radyan ısıtıcılar bebeklerin doğumdan sonra anne karnı sıcaklığını hissedebilecek şekilde bebeğin bulunduğu ortamı homojen bir şekilde ısıtarak bebek gelişimine katkıda bulunur.

Fototerapi Cihazı Nedir?

Fototerapi, sarılık olmuş bebeklere ışık yoluyla uygulanan özel bir tedavi yöntemidir. Zamanında doğan bebeklerde % 60, erken doğanlarda ise % 80 oranında sarılık görülmektedir. Yenidoğanlarda görülen sarılık çoğunlukla zararsızdır ve kendiliğinden düzelir. Bazen belli seviyenin üzerine çıkması nedeniyle beyinde ve işitme sisteminde kalıcı hasara neden olabilir. Bu nedenle bebeklerde tespit edilen sarılık seviyesine göre fototerapi yani ışık tedavisi uygulanmaktadır.

Fototerapi cihazı ile deride biriken ve sarılığa yol açan bilirubin maddesi parçalanır ve vücuttan idrar ile atılmasını sağlar.

Kuvöz Nedir?

Prematüre veya hayati fonksiyonlarını yerine getirmekte sıkıntı yaşayan yenidoğan bebeklerin,  yaşamsal faaliyetlerinin kontrol altına alınmasını ve hastalıklardan korunmasını sağlayan cihazlardır. Küvözler, bebeğe anne karnındaki sıcaklık ve nem ortamını sağlayarak, bebeğin beslenmesinin,  bakımının ve sağlık durumunun takip edilmesine olanak vermektedir. Anti-bakteriyel bir filtre aracılığıyla kuvöz içerisine temiz hava verilerek bebeğin sağlığı için uygun ortam oluşturulmaktadır.

Fetal Monitör (NST) Cihazı Nedir?

NST cihazları anne karnındaki bebeğin kalp atışlarını, bebeğin hareketlerini ve annenin rahim kasılmalarını ve şiddetini algılayan cihazlardır. Diğer bir ismi fetal monitör olarak da bilinir. Gebeliğin özellikle son zamanlarına doğru annenin karnından uygulanır ve genellikle 20 dakika boyunca bebeğin kalp ritmi ve annenin rahim kasılmaları izlenir. Gebelik veya doğum esnasında uterus içindeki fetüsün kalp atışlarını ve rahim kasılmalarını izlemede kullanılan monitörlere fetal monitör denir. Bu ölçüm annenin karnına iki prob bağlanarak yapılır. Fetüsün sağlığını takip etmede fetal monitör ile takip etmek önemlidir. Genellikle gebeliğin 32-34 haftaları arasında uygulanmaya başlanır. Bebeğin kalp atım ritmi ve annenin rahim kasılmaları 20 -30 dakikalık bir izleme süresi boyunca takip edilir.

Binoküler Kolposkop Cihazı Nedir?

Teşhis ve operasyon için, gözlemci için doğru konumlandırma, istek üzerine düzleştirilebilen binoküler kolposkop eğimli kafaya sahiptir. Odaklanma ihtiyacını en aza indiren net bir optik sistem sunan üç boyutlu bir görüş için idealdir. Hızlı ve güvenilir inceleme sayesinde, güçlü ışık şaftı neredeyse her küçük detayın muayenesine uygundur. Vaskülarizasyonu vurgulamak için kayan yeşil bir filtre takılabilir. Gözlük takanlar için, göz mercekleri geri çekilebilir göz bardaklarına sihiptir. Cihaz, doğruluk için mekanik, kararlılık ve kullanışlılık sunar. Binoküler kolposkopi sağ veya sol el için üretilen merkezi kavrama, konumlandırma kolaylığı sağlar. Yüksek bir bakım verimi gerektirmez ve hızlı ve düzgün konumlandırmaya izin verir.

Suda doğum nedir?

Suda doğum, sıcak su dolu bir havuzun içinde yapılan doğurma yöntemidir. Suda doğum bir küvet ya da havuzun 37 derece su ile doldurularak hazırlanan yerde yapılmasıdır. Sıcak su kişiyi rahatlatır ve kaslarının gevşemesini sağlar. Suda doğumda normal doğumdan dolayı oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilir.

Kolposkopi cihazı nedir?

Kolposkop cihazı, rahim ağzının görüntüsünü büyütür kolay bir şekilde görünmesini sağlar. Kolposkopi vagen veya vulvanın yakından muayenesini sağlar. Kolposkopi cihazı jinekolojik muayene için bir mikroskop çeşididir. Vajinanın iç mukozasının görüntülenmesini sağlar. Kolposkop eski Yunancadan türetilmiştir, ‘Kolpos ” vajina ve “kopi ” gözetleme veya bakmak anlamına gelmektedir.

Jinekoloji Masası

Üroloji, kadın doğum hastalıkları ve ufak cerrahi operasyonlar için tasarlanmış masa türlerine jinekoloji masası denir. Bu masaların esasında kullanılma nedeni kadınların üreme sisteminin rahat bir şekilde muayene edilebilmesidir. Normal muayene masalarında hasta jinekolojik olarak muayene edilemez; çünkü bu muayene sırasında tam bir muayene için kadınların uygun konumda olması gerekir. Jinekolojik muayene masaları kadınların kendilerini zorlamasına gerek kalmadan, rahat bir şekilde muayene edilebilmelerini sağlar.

Nasıl yardımcı olabiliriz?

Bağlantılarımız sayesinde burada göremediğiniz ürünleri de karşılamaya hazırız. Hemen bizimle iletişime geçin sizin için neler yapabileceğimize bakalım!

Size nasıl yardımcı olabiliriz?