Geniş ürün çeşitliliğinde sunulan tesisat işlerinizi kolayca tamamlamanızı sağlayacak parçalar hakkında bilgi almak ve güvenilir bir şekilde temin etmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Albarakat olarak yerel üreticiyi, global müşteri ile buluşturarak güven odaklı kurumsal bir süreç sağlıyoruz.
Yaşam alanlarının su akışının sağlanması, uzatma, tahliye, ısıtma gibi işlemleri için sıhhi tesisat malzemeleri işlevsel özellikleriyle öne çıkıyor. Farklı alanlarda kullanılmak için tasarlanmış olan malzemeler ile birlikte tesisat kurulumlarını sorunsuz yapabilirsiniz. Lavabo süzgeçleri değişik malzemelerden üretilerek giderin tıkanmasına yol açacak maddeleri tutmak için kullanılıyor. Bu sayede lavabolarda sağlıklı ve sorunsuz şekilde kullanım mümkün oluyor. Lavabo kurulumunun sorunsuz şekilde tamamlanmasını sağlayan evye süzgeci de dayanıklı yapısı ile uzun ömürlü kullanım için yardımcı oluyor.
Tesisatın işlevsellik kazanması için gerekli olan iç tesisat boruları ise istenilen her zaman su aktarımını sorunsuz şekilde yerine getiriyor. Lavabo sifonları ise süzgeç ile uyumlu şekilde çalışarak kullanıma bağlı olarak görülebilecek tıkanıklık sorunlarını ortadan kaldırmak adına büyük yarar gösteriyor. Giderlere konulan ürünler aynı zamanda kötü kokunun oluşmasını da engelliyor. Güvenli ve sağlıklı kullanım sayesinde yaşam alanlarında sorunsuz su akışı sağlanıyor.
Farklı İşlevsel Özellikler Sunan Sıhhi Tesisat Malzemeleri
Sıhhi tesisat malzemeleri pratik ve işlevsel yapıları ile su akışı veya tahliyesi için önemli yararlar gösteriyor. Demir, kaplin, galvaniz, vana, kelepçeler, bağlantı hortumları, flatör gibi ürünler malzemeler arasında sık tercih edilen parçalar oluyor. Malzeme seçimi yaparken özellikleri göz önünde tutulmalı ve kullanacağınız alana göre seçim yapmaya dikkat etmelisiniz.
Su tesisat tamir malzemeleri genel olarak hattın onarımı veya yenilenmesi için tercih ediliyor. Hatta oluşan sorun, tıkanıklık veya verimli su akışının sağlanmadığı durumlarda tamir malzemelerini kullanarak sorunsuz şekilde tesisatı kullanmak olanaklı hale geliyor. Demir tesisat malzemelerinin içinde boru uzatma, te borular, deve boynu gibi malzemeler bulunuyor. Demir boru uzatmaları seçiminde kullanılacak olan alanın uygunluğuna göre ölçü ve inç seçimi yapılması gerekiyor. Temel olarak ürünler boruları uzatmak için tercih edilmektedir. Aynı zamanda boruların birleştirme noktaları kapsamında da demir boru birleştirmeleri kullanılıyor.
Kaplin yapıda olan tesisat malzemeleri ise kör tapa, adaptör, manşon gibi ürünler oluşturuyor. Genel olarak poelsan kaplin olarak da adlandırılan bu malzemeler özellikle açık alanlardaki tesisat işlemleri için kullanılıyor. Kaplin boruların bağlantılarının sağlanması adına yine kaplinden yapılmış olan adaptörler kullanılıyor. Kaplin manşonlar ise farklı çaplarda olan boruların uygun olacak şekilde birleşmesini sağlıyor. Tesisat çalışmaları esnasında iki borunun arasına üçüncü veya fazladan çıkış almak gerekiyorsa kaplin te malzemeleri kullanılması önem taşıyor. 90 derecede olan açılı dönüş olanağı ile boruları birleştirmek için dirsek ürünler tercih ediliyor. Son kısımda yer alan borunun uç kısmını kapatmak ve su çıkışını engellemek için de tapa çeşitleri arasından tercihte bulunabilirsiniz. Temiz su tesisatı malzemeleri her zaman sağlıklı ve hijyenik su akışı almanızı mümkün kılıyor.
Sıhhi tesisat malzemeleri arasında flex hortumlar da önemli yer tutuyor. Buhar ve hava gibi gaz halinde olan sıvılar ile beraber kimyasal, yağ ve benzeri sıvıların aktarılması için kullanılıyor. Özellikle banyo ve ısıtma sistemleri için önemli bir yere sahiptir. Yaşam alanlarında kombilerden sayaçlara kadar çok farklı alanlarda kullanılan flex hortumlar geniş kullanım çeşitliliğine sahiptir. Kombi, ocak, armatür, sayaç, musluk, gaz tesisatı gibi çok farklı alanlarda kullanılmaktadır. Güvenli yapıları ile dikkat isteyen tesisat kurumlarının yapılmasını sağlar. Su tesisatı, kazan ve güneş enerji sistemlerinde kullanımı uygundur. Akışkan taşıma ve iletme görevini sorunsuz yerine getirir. Aynı zamanda depo ve tank bağlantıları gibi işlemlerde de kullanıma uygundur.
Sıcaklık ve basınca karşı dayanıklı olmaları sebebiyle flex hortumlar ile birlikte önemli avantajlar elde edebilirsiniz. İdeal esneklik, basınç ve titreşim direnci sunan hortumlar esnekliği ile montaj kolaylığı da sunar. Korozif ortamlar için de uzun ömürlü deneyim sunarak olası sorunlara karşı direnç gösterir. İstenilen ölçülerde kesilmesi sayesinde de klozet hortumu gibi özel alanlar için ideal ölçülere kolaylıkla getirilir. Flex Hortum ½ – ¾ 60 CM gibi farklı çap ve uzunluklarda bulunduğu için seçim yaparken uzunluğu göz önünde tutmanız gerekir.
Dübel Çeşitleri Nelerdir?
1) Çakmalı Dübel
Çakmalı Dübeller, beton malzemelere montajı yapılır ve emniyetli bir şekilde tutunma yaparak üzerinde bulunan konik parça ile homojen bir sabitleme sağlar. Çift aşamalı montaj yapılır. Yani montajı sırasında ilk önce dübel deliğe çakılır ardından civata ile çevrilerek kovanın delik içerisinde deliğe tutunması sağlanmış olur. Açılma koniği çakma aleti ile içeri sürülmesi aşamasında kovan açılır ve çepere sıkışır. Havalandırma tesisatlarında, boru tesisatlarında, ızgaralarda, kablo tavalarında, asma tavanlarda kullanılır. Yüzey ile eşit düzlemde bulunan ankraj, yapı parçasının birden çok kez sökülmesine ve ardından sabitlenmesine imkan sağlar. Yerleştirme derinliği az olan yerlerde kolaylıkla kullanılabilir. Minimum delik derinliği dübel kovanı uzunluğundan 3 ile 5 mm arası fazla olmalıdır.
2) Asma Tavan Dübeli
Bu dübel çeşidi de asma tavanlarda kullanılmaktadır. Yapısı itibariyle kısa olarak tutunma sağlayan askı parçası ile uyumlu olan bir dübel çeşididir.
3) Ağır Yük Dübeli
Bu dübel yüksek dayanıklılığa sahip olup, güvenli bağlantılarda rahatlıkla tercih edilebilir. Altıköşe başlı civata ile kullanılır. Somunun ya da civatanın sıkılması ile kovan ucunda ki konik parça yukarı doğru ilerler ve böylece kovanın delik içerisinde sabit bir şekilde tutunmasını sağlar. Bu dübelin montajı çift aşamada yapılır. Dübel deliğe yerleştirildikten sonra, civata sabitlenecek parçadan geçirilir sonrasında ileriye doğru ittirilerek ve döndürülerek dübel ucunda ki konik parçanın iç kısmında ki vidalı kısma oturtulması ve bu parçayı yukarıya doğru çektirmesi sağlanmalıdır. Bu dübelin bağlantı vidası birden çok kez sökülebilir ve tekrar sabitlenebilir. Paslanmalara karşı dayanıklı olması için çinko ile kaplanmaktadır.
4) S Tipi Dübel
Saplama ya da civata ile kullanılabilir. Bu dübelin çekme dayanıklılığı yüksektir. Kullanırken civata boyuna ve saplamalarda somun ve pul uzunluğu dikkate alınıp kullanılmalıdır. Paslanmalara karşı dayanıklı olması için çinko ile kaplanmaktadır.
5) Klipsli Dübel
Hızlı ve pratik şekilde montaj yapmayı sağlayan bir dübeldir. Klipsli dübelin montajı yapılacak betonun kalitesi en az C20/25 değerlerinde olmalıdır. Matkap çapı ile dübel çapı aynıdır. Somun çevrildiğinde dübelin ucunda ki halka açılmaya başlar ve deliğin içerisinde tutunmaya başlar. Paslanmaya karşı çinko ile kaplanmıştır (5-8 mikron). Klipsli dübeller beton kalitesinin iyi olduğu yerlerde kullanılır. Asmalı yüklerde dayanıklılığı iyidir. Klipsli dübel orta sınıf ağırlıkların sabitlenmesinde kullanılmaktadır. Genellikle çatlaksız betonda kullanılan klipsli dübellerin bazı çeşitleri de çatlaklı betonda kullanıma uygundur.
6) Çekmeli Dübel
Civata ya da saplama ile kullanılabilir. Deliğe yerleştirildiğinde üzerinde bulunan yarık kısımlarından dolayı ayrılarak tutunma yapan ve dönmeyen çekme dayanıklılığı yüksek bir dübeldir.
7) Civatalı Borulu Dübel
Beton kalitesinin düşük olduğu yerlerde, bu dübel çeşidi tercih edilir. Üzerinde bulunan kovanı borudan imal edilmiştir. Paslanmalara karşı dayanıklı olması açısından çinko ile kaplanmıştır.
8) Gömlekli Dübel
Orta yüklerde ve beton kalitesinin düşük olduğu yerlerde kullanılır. Titreşimli alanlarda ve kısa deliklerde rahatlıkla kullanılabilir. Dolgu ve beton şeklindeki duvarlara montajı yapılmak istenen tespit elemanı için kullanılır.
9) Kancalı Dübel
Düşük yüklerde ve kısa deliklerde kullanılabilen bu dübel çeşidinin uç kısmı kanca şeklindedir. Titreşimli bölgelerde kullanılabilir.
10) Kasa Dübeli
Kapılarda ve pencerelerde kasaların duvara sabitlenmesi amacıyla kullanılan bir dübel çeşididir. Yanal güçlerde mukavemeti yüksektir. Boşluklu yerlerde, delikli tuğlalarda ve betonlarda kullanılabilir.
11) Gaz Beton Dübeli
Gaz beton yüzeylerde kullanılmak üzere yapılmış plastik dübellerdir. Spiral bir formdadır. Isı yalıtım malzemelerinin gaz beton yüzeylerde kullanılması için montajlanır. Dış cephe ısı yalıtımlarının, ısı yalıtım malzemelerine bağlanmasında kullanılır.
12) Kanatlı Alçıpan Dübeli
Hafif parçaların boşluklu malzemelere ya da alçıpana sabitlenmesinde kullanılan bir dübeldir. Özel kanat yapısı güvenli bir bağlantı sağlar. Uygun ebatlarda bir ağaç vidası ile yerine sabitlenir.
13) Plastik Dübel
Her türlü ana malzemeye uygulanan, ucuz bir dübel çeşididir. Dübelin ölçüsüne göre matkap ucu ve vida kullanılmalıdır.
14) Kimyasal Dübel
Mukavemeti yüksek yerlerde, sulu ve titreşimli alanlarda kullanılabilen, ani yüklere dayanıklı bir dübeldir. Kimyasal dübeller cam kapsüllerde ya da plastik folyada bulunabilir. Bu dübeller satın alınırken son kullanma tarihlerine dikkat edilmelidir. Son kullanma tarihi geçmiş olan kimyasal dübeller istenen performansı veremeyeceği gibi bazı tehlikelere de yol açabilir. Cam tüplü kimyasal dübeller iç içe geçmiş iki cam tüpten oluşmaktadır. Bu tüpler betona çakılırken kırılarak birbirine karışır ve delik içerisinde kimyasal dübel rotunun sabitlenmesine olanak sağlarlar. Kimyasal dübelin yerleştirileceği deliğin çok temiz olmasına özen gösterilmelidir.